Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema templisse viimine", 19.saj. II pool (õli, puit)
Mälestise vana number 4.III. 2 k-18

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis õigeusu sakraalkunstiteos – iseloomulik näide vene 19. sajandi ikoonimaalist

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1982 (nr. 4. III 2 k-18)

Materjal: puit.
Tehnika: segatehnika.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond
Dateering: 19. sajandi II pool (19. sajandi lõpp)
Mõõtmed: ca 31 x 26, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ikooni nimi allservas: ВВЕДНЇЕ ВО ХPАМЪ ПРС БЦЫ
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): värv tumenenud, kulunud, pragunenud (irdumine?)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Neitsi Maarja templisse viimise ikoon,
segatehnikas samamõõtmelisi pühadeikoone kokku 13 - kummaski ristikujulises raamistuses altariruumis kuus ikooni (reg. nr. 19039, 22477-22486, 22619), üks ikoon lahtiselt (reg. nr. 23878)
Altariruumi põhjaseinal ristikujulises raamistuses (parempoolne)
Ajalooline album Pärnu Issandamuutmise kiriku 25. aasta juubeli päewaks (Pärnu, 1929), lk. 22: Peale selle on altaris 13 suurt pühikute kuju kahes osas, kumbagis 6 tükki risti wiisil, kuna üks on alati tarwitusel, see on kolmeteistkümnes. Need kujud on wäga wäärtuslikud, sest need on Hommikumaalt toodud õlipuust lauadadele maalitud.