Mälestise nimi Ikoon "Kristus Ketsemani aias", 20.saj. I pool (õli, lõuend)
Mälestise vana number 4.III 2 a-17

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis õigeusu sakraalkunstiteos – näide 20. sajandi alguse religioossest maalist

Kunstimälestisena arvele võetud 1982 (nr. 4. III 2 a-17)

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik (Fjodor Bruni järgi
Dateering: 20. sajandi algus (umbes 1904)
Mõõtmed: 174 x 134, 5 cm (inventariseerimisandmeil, 1985)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): värv tumenenud, lõuendis all paremal põletusauk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ketsemanis palvetava Jeesuse (Matteuse 26, 36-44, Markuse 14, 32-36) ikoon, reljeefse pinnadekooriga kullatud raamis. Kuulub kiriku algse inventari hulka
Altariruumis
Ajalooline album Pärnu Issandamuutmise kiriku 25. aasta juubeli päewaks (Pärnu, 1929), lk. 22: Altaris on ohwrilaua ees suur kuju “Kristus Getsemane aedas”, mille annetasid kiriku pühitsuse ajaks Riia Waimuliku Seminari kaswandikud, nendelt enestelt selleks walmistatud.