Mälestise nimi Kroonlühter kaheteistkümne tulega, 19/20.saj. (messing)
Mälestise vana number 4.III 2 a-55

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega tüüpiline historitsistlik õigeusukiriku valgusti 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Kunstimälestisena arvele võetud 1982 (nr. 4. III 2 a-55)

Tehnika: valatud, pressitud, perforeeritud, monteeritud, hõbetatud, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: Vene vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: -
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, hõbetis ja kullatis kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Üherealine historitsistlik kirikukroonlühter, kuulub 1904 pühitsetud kiriku algse inventari hulka. Kaksteist ühetulelist kandilise ristlõikega haara; kuueharulistest tähekestest ripatsid, tipneb kettakujuliste ehisdetailide ja õigeusuristiga.
Seadistatud elektrivalgustusele
Altariruumis
Ajalooline album Pärnu Issandamuutmise kiriku 25. aasta juubeli päewaks (Pärnu, 1929), lk. 25: Rippuwad küünla jalad. Suur, keset kirikut 30 küünalt. Wäike, altaris 12 küünalt. Eespool kiriku ukse ees 18 küünalt. Pahemal ja paremal poolel à 9 küünlat. Nüüd on need juba ammugi asetatud elektriga.