Mälestise nimi Ikoon "Maarja kuulutus", 20.saj. I pool (õli, puit)
Mälestise vana number 4.III 3 k-12:4

Mälestise tunnus

19. saj lõpus ja 20. saj alguses vene õigeusu kirikus levinud tüüpiline ikoonimaali näide, mis kasutas lääne maalikunstile omast natuuritruud kujutusviisi.

Muinsuskaitse all alates 07.04.1988
Pärnu Linna RSN Täitevkomitee otsus nr 156

Materjal: puit.
Dateering: 20. saj algus
Mõõtmed: vm 34,5x30,3cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud vasakul pool peaingel Gabrieli ja paremal laua taga istuvat Neitsi Maarjat. Kullatud taustal on ornament. Ikoon on massiliselt toodetud ese kirikute tarbeks, mida levitasid Peterburi ja Moskva kaubakataloogid 19. saj lõpus ja 20. saj alguses. Ikoonid nr 22585-22597 moodustavad kokku komplekti 12 pühast.
Koostas Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane