Mälestise nimi Ikoon "Nikolai Imetegija", ikoon: 19. saj., kate: Peterburi töö, 1876 (õli, puit, messing, hõbe, hõbetatud)
Mälestise vana number K 402

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Vene õigeusu kirikus 19. saj levinud akademistliku sakraalmaali näide, mis kasutas lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi ja ikonograafiat. Ajastuomase kujundusega ikoonikate. 219-227 moodustavad ühtse kompleksi lõunapoolsel kõrvalikonostaasil.

Materjal: puit, hõbe.
Tehnika: graveeritud, kohrutatud, kullatud, stantsitud, õlimaal.
Autor, valmistamise koht: kate: Peterburi meister
Dateering: maal 19. saj; ikoonikate 1876. a
Mõõtmed: vm 150 x 65 cm
Märgid (meistrimärgid): Kattel all märgid: И.А/1876 М.Д.П 84 Peterburi linnamärk.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud täispikkuses Nikolai Imetegijat, vasakus käes suletud Evangeeliumiraamatuga. Ikoonil on metallkate: Nikolai rüü on kaetud rikkaliku graveeritud lilledekooriga, nimbus ja evangeelium on kullatud, hõbekatte äärtel põimornament ning alumistes nurkades taimedekoor.