Mälestise nimi Ikoon "Peaingel Miikael" ikonostaasil, Mihhail Dikarevi töökoda, 19/20.saj. (segatehnika, puit)

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub osana ikonostaasist õigeusu kiriku tüüpilise sisustuse hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: M. Dikarevi töökoda, 19. saj. lõpp - 20. saj. alg.
Mõõtmed: vm. 196 x 85 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ikonostaasi I reas (2)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil kujutatakse peaingel Miikaeli (Архангел Михаил) taevase peastrateegina - sõjamehena. Ikooni süžee põhineb kirjakohal Ilmutusraamatust, kus öeldakse, et taevas tõusis sõda ja Miikael ning tema inglid sõdisid lohe vastu (Ilm 12, 7 jj.).