Mälestise nimi Laualühter seitsme tulega, 19. saj. (messing, puit)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega lauavalgusti historitsismiajast 19. sajandist.

Kirjeldus

Kõhuka balustri kujulise varrega ja kolme S-kujulise külghaaraga laualühter neljale küünlale (samasugune kui reg. nr. 2090) – kuna haaraosa asukoht teadmata, esineb praegusel kujul küünlajalana.

Muinsuskaitse all alates 1983 - kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 580

Materjal: messingplekk.
Tehnika: hõbetatud, monteeritud, trugitud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus ca 34 cm, jalami Ø ca 17, 3 cm, küünlapesa Ø ca 8 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalami põhjas koguduse templiga paberkleebisel nr. 99
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): hõbetis peaaegu täiesti kulunud (va. jalami põhjast), oksüdeerunud, jalami kaelas pragu, mõlke (sh. jalami servas)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): haaraosa asukoht teadmata; varre ülaosa peenem ja jalami profileering teistsugune kui paarikul.