Mälestise nimi Ikoon "Apostel Siimon" ikonostaasil, Mihhail Dikarevi töökoda, 19/20.saj. (segatehnika, puit)

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub osana ikonostaasist õigeusu kiriku tüüpilise sisustuse hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest maaliviisist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: M. Dikarevi töökoda, 19. saj. alõpp - 20. saj. alg.
Mõõtmed: vm. u. 150 x 40 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ikonostaasi III reas (12)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Apostel Siimon (св. апостол Симон) oli pärit Selootesest ning olevat pärimuse järgi olnud üks neist karjastest, kes Jeesuse sündi tunnistasid. Pärast Kristuse hukkamist kuulutas Siimon evangeeliumi Süürias ja Mesopotaamias ning olevat hukatud Pärsias. Pärimus on erinev – ühe võimaluse kohaselt hukati ta ristilöömise, teise kohaselt – tükkideks saagimise läbi.