Mälestise nimi Ikoon "Esipreester Aron" lõunaikonostaasil, Mihhail Dikarevi töökoda, 19/20.saj. (segatehnika, puit)

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub osana ikonostaasist õigeusu kiriku tüüpilise sisustuse hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest maaliviisist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: M. Dikarevi töökoda, 19. saj. lõpp - 20. saj. alg.
Mõõtmed: vm. u. 80 x 30 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Lõunaikonostaasi II reas (7)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil kujutatud esipreester Aaronist (св. первосвященник Арон) kirjutatakse Vanas Testamendis 2., 3. ja 4. Moosese raamatus. Aaron oli Moosese vend. Kui Jehoova kutsus Moosese Iisraeli rahva juhiks, kutsus ta tema venna Aaroni tema prohvetiks (2 Mo 4,16). Hiljem käskis Jehoova Aaroni koos tema poegadega preestriseisusesse pühitseda (2 Mo 28, 1 jj.). Nendest said Jehoova käskude järgi ehi