Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema Bogoljubovi kuju" põhjaikonostaasil, Mihhail Dikarevi töökoda, 19/20.saj. (segatehnika, puit)

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub osana ikonostaasist õigeusu kiriku tüüpilise sisustuse hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest maaliviisist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: M. Dikarevi töökoda, 19. saj. lõpp - 20. saj. alg.
Mõõtmed: vm. 177 x 64 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Põhjaikonostaasi I reas (2)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud „Jumalaema Bogoljubski kuju” („Богоматерь Боголюбская”). Ikoonitüübi nimetus tuleb sellest, et ühel 1158. a. maalitud ikoonil oli kujutatud vürst Andrei Bogoljubski põlvitamas seisva Jumalaema ees, kes hoiab käes kirjarulli. Teema muutus populaarseks ning seda asuti jäljendama. Hiljem võis Jumalaemalt abi paluv põlvitaja vahelduda, kuid ikoonitüübi nimetus jäi sa