Mälestise nimi Ikoon "Kristus ristil" Ivangorodist, 19.saj. lõpp (õli, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Kristuse ristikuju on kirikus liturgilise tähendusega ese, mille kujunduses ühinevad traditsioonid valmistamisaja kunstiliste eelistustega. Krutsifiks kuulub õigeusu kiriku 19. saj. lõpu kunstipärandi hulka.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: h u. 300 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ristil kujutatakse sellele naelutatud Kristuse ristilöödud kuju. Tema kohal on etikett lühendiga IНЦI - Иисус Назаренин Царь Иудейский. Jeesuse jalge juures on tekstitahvel hukkamisel Tema poole pöördunud röövli palvega: "Jeesus, mõtle minule, kui sa oma kuningriiki tuled!" (Lk 23, 42).