Mälestise nimi Taldrik (Jumalaema figuuriga), 19/20.saj. (valge metall, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Taldrik on näidiseks omaaegsest kiriklikust tarbekunstist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: 19. saj. II pool - 20. saj. algus
Mõõtmed: ø 12,8 cm, h. u. 0,7 cm
Märgid (meistrimärgid): Taldriku serval on halvastiloetavad hõbedamärgid: meistrimärk И.A, proov 84, Moskva linnamärk (püha Jüri ratsul) ja täiesti loetamatu proovikojamärk.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Meistrimärk kuulub Ivan Aleksejevile, kes töötas Moskvas hõbedavabrikandina aastail 1876 - 1912. Taldriku põhjale on graveeritud Jumalaema Kristuse tähisega - Jumalaema, kelle rinnal on medaljon Kristus-Immaanueli büstiga (”Богоматерь Знамение”). Ikonograafia aluseks on kirjakoht Piiblist VT Jesaja prohvetiraamatust: ”Sellepärast annab Issand ise teile tunnustähe: ”Ennäe, neitsi saab käima peale ja t