Mälestise nimi Kristuse surikuju, 19/20.saj. (õli, trükk, samet, tikand, brokaat)

Kunst, Materjal, Lõuend, Samet, Objekt, Sakraalese, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Surlina on õigeusu kirikus kasutatav liturgiline ese, mis antud juhul on näidiseks 19. sajandi kiriklikust tekstiilikunstist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: 19. saj. lõpp - 20. saj. algus
Mõõtmed: 161 x 80 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kirikutekstiili nimetus täpses tõlkes tähendab "Nutulina" (плащеница) ning see katab Kristuse hauda sümboliseerivat sarkofaagi. Katet ääristavad tikitud taimornamendi riba ja narmad. Keskossa on kinnitatud lõuendile maalitud Kristuse surnukeha kujutis - rõivad seljast kistud, käed rinnal ristatud. Maali ümbritseb kirikuslaavikeelne tekstirida, mida võib tõlkida järgmiselt: "Auväärne Joosep võttis Sinu Kõigepuhtama Ihu ristipuult, mähkis puhaste linaste r