Mälestise nimi Kann, 19.saj. II pool (messing, hõbetatud, kullatud)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Autor, valmistamise koht: Stuttgart
Dateering: 19.saj. II pool
Mõõtmed: kõrgus 32 cm, kõrgus kaaneta 24, 5 cm, jalami Ø 9, 4 – 9, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): Jalami põhja all keskel vabrikutempel: C. W. KURTZ STUTTGART.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kehami allosas tekstifriis: Das ist mein Blut für eure Sünden vergossen .
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tinast hõbetatud, seest kullatud, historitsistlikus stiilis veinikann –ainulaadne Eesti kirikutes olevate veinikannude seas. Kannukehami esikülje keskele on monteeritud valumedaljon
(Ø 5 – 5, 2 cm) ristilippu kandva Talle kujutisega; medaljoni siseraamistuseks neliksiir. Kooniline keham aheneb kaelaosas tunduvalt, et seejärel järsult laieneda suudmeks. Profileeritud kaant kaunistab tammelehevöö, kaas tipneb ristlillikutega valufiaaliga. Kehami ja kaela vahelist piiri märgistab nöörvöö; nöörvöö kaunistab ka kannujala paisutust. Jalam ümmargune, profileeritud Laial friisil kehami ülaservas gootiliku raamistuse motiiv. Valatud sang moodustab ülemise kaare siseküljel neliksiiru, all lõppeb akantuslehega.