Mälestise nimi Krutsifiks, Poola töö, 19.saj. II pool (vask, hõbetatud, fig: pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Tehnika: hõbetatud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Poola töö
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: h 70 cm, figuuri h 25,5 cm, käte ulatus 17,3 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiksi rist on lihtsa kujuga, valmistatud messingist ja hõbetatud. Rist on kinnitatud kuuekandilisele soklile toetuva muhvi külge. Sokkel on paisutatud vormiga, kaunistatud lopsaka taim- ja abstraktse ornamendiga ning toetub kolmele jalakesele. Risti ülaosas on embleem tähtedega INRI. Ristile kinnitatud Kristuse figuur on pronksist valatud ja kullatud. Vabrikumärke pole, kuid analoogia põhjal võib oletada, et krutsifiks on valmistatud Poolas 19. saj. II poolel või sajandi lõpul. Krutsifiks pärineb Viljandi Jaani kirikust.
Asukoht: altaril.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane