Mälestise nimi Karula mõisa kuivati

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Suurejoonelise historitsistliku mõisaansambli koosseisu kuuluv hoone, millede omanikud v. Grote´d on omanud olulist osa paikkonna poliitilis-majanduslikus ja kultuuriloolises kujunemises. Tähelepanuvääriv ka eraldiseisvana kui neorenessanss-stiilis ehitis.

Kirjeldus

Neorenessanss, I-korruseline, kahest erinevast osast koosnev, krohvitud viilkatusega paekivihoone, katusekatteks eterniit. Meenutab esimesel pilgul sakraalehitist. Arhitektuurimõju kujundavad petikniššid ja dekoratiivsed nurgatornid. (pass, 1984)

Ehit. 19.s. II poolel. (pass, 1984)