Mälestise nimi Karula kirikuaed ja pastoraadi park

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Pastoraadikompleks, Maastikuobjekt, Park, Ehitiste liigid, Maastikuobjekt, Park, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Kirikuvaremeid ja pastoraadi toetav põlispuudega haljastus.

Kirjeldus

Haljastatusega ala (0,4ha) ümbritseb kirikut ja pastoraadihoonet. Põhilise osa puistust moodustab põlispuude rida põhja ja idapiiril ja hajusalt asetsevad üksikud väikesed põõsa- ja puugrupid Kirikuvaremete küljel vana kaherealise põlispuude allee fragmendid. Sissepääsutee eest lage.
Pastoraadi ümbruse haljastus tihedam. Ettesõit küljelt. Hoone tagant langeb maapind järsult orgu. Vaated maastikku on kahjuks oru kinnikasvamise tõttu sulgunud ja endises pargiosas liikumine seetõttu ka takistatud. Maja ees asus vana viljapuuaed ja ilupõõsad. Ka need puud-põõsad enamuses võssa kasvanud.. Pargimuljet ala ei jäta, kordatehtult toetaksid vanad ilupõõsad ja põlispuud vanu mälestisi oma rohelusega.

Puud istutatud 19.s. lõpul ja 20.s. algul.