Mälestise nimi Puka mõisa tall-tõllakuuri varemed

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Piirkonna ajastu hoone tüübi näide mõisaansamblis

Kirjeldus

Pikk, maakivist seintega, punastest telistest avaraamistuste, kaaristu ja viiludega hoone varemed.Tõllakuuri ja kutsari elamu osas on lamekaarvõlvidega sillatud varjualune, see osa hoonest on olnud krohvitud.Talliosa on tüüpiline väikeste, kõrgel asetsevate akende ja mitme suure ukseavaga hoonekeham.

Asukoha kirjeldus

Mälestis asub Valga maakonnas, Puka vallas, Puka alevikus, Puka mõisakompleksis vahetult auhoovi kõrval.

Ajalugu

Hoone on ehitatud kahes järgus, millest vanem on ilmselt elamu-tõllakuuri osa. 19.saj.Täpsemad andmed puuduvad.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseadusele 50 m hoone väliskontuurist arvates.Kaitsevöönd kattub osaliselt mälestise, pargi, reg. 23194, alaga.