Mälestise nimi Sooru mõisa ait-kuivati

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisakompleksi majandushoone näide.

Kirjeldus

Väike krohvimata, lõhutud maakivihoone. Kaetud laastkatendiga viilkatusega. Räästad laialt üleulatuvad. Sarikajalad kujundatud. Püstlaudadest otsaviilu ees on viimane sarikapaar avatud koos penniga. Sarika välispind on profileeritud. Hoone otsafassaad on viilu all tugevasti taandatud ulualuseks, kus paiknevad uksed. Ulualuse räästast kannavad väga massiivsed konsooltalad. Omab puidust tuulutuskorstna ja tellistest küttekorstna.

Ehitatud 19.a IV v.