Mälestise nimi Killinge magasiait

Ehitised, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Magasiait, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajastule iseloomulik historitsistliku hoonetüübi näide.

Kirjeldus

1-korruseline, historitsistlikus stiilis, poolkelpkatusega, krohvimata fassaadiga maakividest ja tellistest aidahoone. Hoone paikneb Jõhvi - Tartu - Valga maantee ääres esifassaadiga tee poole. Avad paiknevad korrapäraselt. Avatäited on olnud algselt puidust. Hoone fassaadid on laotud tahutud maakividest. Avade raamistuses on kasutatud tellist. Esifassaadi keskmes on lai segmentkaarega kaetud ukseava. Sellest vasemal pisem ukseava, mis ei pruugi kuuluda algse planeeringu juurde. Esifassaadi keskosas paiknevast ukseavast mõnevõrra väiksem ava on lõunapoolsel otsafassaadil poolviilu keskel. Pisem aknaava on ka otsafassaadi alaosas tsentrist vasakul. Avatäited ei ole säilinud. Magasiait paikneb teistest hoonetest suhteliselt eraldi, moodustades maanteel omaette maamärgi.

Ehitatud tõenäoliselt 19. sajandi teisel poolel.