Mälestise nimi Pisiplastika "Laev laevnikega" Sagadi mõisast

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Pisiplastika.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise ja kunstiväärtusega dekoratiivese 19. sajandist, Ed. von Focki Jaapani kunsti kogu kuhu kuuluvad esemed reg. nr. 2344 - reg.nr. 2358 ja reg. nr. 2585.

Ajalugu

Kivilõigete kogu muretsetud Eduard von Focki poolt 19.saj. II poolel. Muinsuskaitse all 13.02. 1996.a.

Vallasmälestise kirjeldus

Autor, valmistamise koht: Jaapani töö, kivilõigete kogu muretsetud Sagadi omaniku Eduard von Focki poolt 19.saj. II poolel
Mõõtmed: kõrgus 7,7 cm, pikkus 19 cm, alus 8,5 x 3,5cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ažuursete seintega kajutiga, kahe istuva figuuriga laevuke. Kajuti katus kaunistatud graveeritud õistaimedega.
Kivilõigete kogu muretsetud Eduard von Focki poolt 19.saj. II poolel.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane