Mälestise nimi Putkaste mõisa teenijatemaja

Menetleja: Ehituspärandi nõunik, Katrin Koit

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Teenijatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Teenijatemaja, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Klassitsistliku ehitusstiili näide

Kirjeldus

Hoone moodustab aida ja talliga ühtse terviku, olles nimetatutega ühendatud katustatud vahemüüriga. Seesugune võte oli omane kõrgklassitsismile. Hoone on põhjalikult ümber ehitatud. Teise korruse moodustanud puitehituse katus on tulekahju tagajärjel hävinud ning kogu puitosa praeguseks varisemisohtlikus seisukorras (hävinud vaheseinad, kahjustunud konstruktsioon). Paekivist soklikorruse aknad ja uksed lõhutud.

Arvatavasti aida ja talliga üheaegne ehitis, seega 19. sajandi I veerandist.