Mälestise nimi Veinikruus Sagadi mõisa veininõude komplektist

Kunst, Objekt, Tarbeese, Joogitarve.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise ja kunstiväärtusega tarbeese 19. sajandist, Ed. von Focki veiniserviis kuhu kuuluvad esemed reg. nr. 2360 - reg.nr. 2366.

Ajalugu

Ostetud Sagadi oksjonilt 1939.a. jäägermeister Kuutmaa poolt. 1980.a. müüdud Rägaverre, sealt tulnud Sagadisse.

Autor, valmistamise koht: 19. saj II pool historitsism, uusrenessanss. METTLACH I tehas, Saksamaa
Mõõtmed: kõrgus 1,5 cm, ülemine diam. 7cm, põhja diam. 9,3 cm
Märgid (meistrimärgid): põhja all märk: hoone siluett, tekst METTLACH ja toote nr. 1492; eraldi 3, 87 ruudu sees ja rohekas nr. 69, serval mõõt.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): ühel kruusil käepide purunenud, nr 38
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Klassikaliste proportsioonidega kruus. Hallil taustal sinistes toonides madalreljeefne ornament. Sees valge glasuur. Kruusi ääristavad horisontaalvööd, kannu käepide renessansskujundusega. Kuulub Sagadi Fockide veiniserviisi.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane