Mälestise nimi Kanepi kirikuaia piirdemüür

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Sakraalkompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1711-1840.

1804-1808 ehitatud Kanepi kiriku juurde kuuluv piirdemüür.

Kirjeldus

200 meetrit pikkune 8-nurkse perimeetriga maakividest kirikuaia ringmüür on püsinud suures osas muutumatuna tänini; välja on vahetatud peavärav ja jalgväravad. Algselt oli piirdemüür kaetud õhukesest punasest tellisest katusega, mille peale on hiljem valatud betoonist kaldkate. Piirdemüüris asuvaid punasest tellisest väravaposte katavad raudplekist katused. Piirdemüüri ladumisel on sideainena kasutatud lubjasegu. Müüri välisküljel asuvad hobuste kinnitamiseks raudrõngad.

Kirikuaia piirdemüür pärineb oletatavasti 1838. aastal valminud kiriku ehitusajast.