Mälestise nimi Kirikulipp ülestõusmise ja Kristuse ristimise kujutisega, 19. saj. II pool (messing, hõbetatud, klaas, plekk)
Mälestise vana number 4.III 2 a-41

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omase kunstilise kujundusega tüüpiline õigeusu sakraalese 19. sajandist

Kunstimälestisena arvele võetud 1982 (nr. 4. III 2 a-41)

Materjal: messing, klaaskivid, õli, plekk.
Tehnika: õlimaal, perforeeritud, graveeritud, hõbetatud, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: Eduard Lindholm, Pärnu
Mõõtmed: 76, 5 x ca 52 cm, ikooni valgusmõõt ca 25 x 20, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): lipu varreosale graveeritud: отъ Эд. Линдгольма 1902
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, hõbetis kulunud, deformatsioone, tipmiselt ristilt puudu „leheke“ ja kaks klaaskivi („rubiini“)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Viinapuuväädi motiiviga kirikulipp ikoonidega „Ülestõusmine“ ja „Jeesuse ristimine“,
ei ole kasutuses. Paarik reg. nr. 22536 (ikoonidega „Kaasani Jumalaema“ ja „Nikolai Imetegija“)
Ajalooline album Pärnu Issandamuutmise kiriku 25. aasta juubeli päewaks (Pärnu, 1929), lk. 25: Pahemal ja paremal poolel on à 2 lippu. Ühed on riidest, harilikud lipud, aga teised walgest metallist, ilustatud wärwiliste klaaskiwikestega, mille pahemal pool on kujutatud Kristuse ülestõus ja Kristuse ristimine. Teisel pool Püha imeteotegija Nikolai ja Maarja Jeesusega. Wiimased annetas meie kirikule Pärnus olew, Rootsi alam kullassepp Lindholm. Keegi preester oli need kunagi temalt tellinud, aga elukoha muutmise tõttu jätnud ostmata.