Mälestise nimi Adavere mõisa valitsejamaja

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõustamisosakonna juhataja asetäitja, Peeter Nork

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Valitsejamaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Valitsejamaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajaloolise Adavere mõisa ansamblisse kuuluv kõrvalhoone.

Kirjeldus

Kahekorruseline viilkatusega kivihoone. Seinad kaetud pritskrohviga. I ja II korrust eraldab fassaadil vahevöö. Hoonel on lai räästakarniis, mis kaunistab ka otsaviile. Aknad on pikad ja kitsad, mida kaunistavad krohvitud ehisraamid koos lukukividega. Viide Eesti NSV mõisate esialgne ülevaatus. Jõgeva rajoon. Mõisate ülevaated (1976-1978)

Ajalugu

Valitsejamaja on ehitatud 19. sajandi keskpaigas. Viide Eesti NSV mõisate esialgne ülevaatus. Jõgeva rajoon. Mõisate ülevaated (1976-1978)