Mälestise nimi Skulptuur "Mehe pea" Vabadussõja monumendilt (katke), J.Koort, 1924 (dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Range vormi ja mõjuva siluetiga mehe pea on iseloomulik näide ühe Eesti tunnustatuma skulptori Jaan Koorti loomingust. Eesti vabadussõja monumendi hävitamisel säilinud skulptuurid on oma vigastatuses ja eraldatuses märgid ajaloo keerdkäikudest.

Arvele võetud 25.09.1997.

Materjal: dolomiit.
Autor, valmistamise koht: Jaan Koort, Tallinn
Mõõtmed: u 40x33x38
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Säilinud on ainult pea ülaosa, silmadest alates on pea alaose murdunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Fotol parempoolne. Skulptuur asus algselt Eesti Vabadussõjas langenute auks Raplasse püstitatud monumendil; monument hävitati kui nõukogudevastane; taastati 1989 .
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane