Mälestise nimi Veinikann, 1872 (valge metall, hõbetatud, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Mahukas veinikann on väheesineva vormiga näide 19. saj. II poole historitsistlike kannude seas. Suur armulauaveini kann peegeldab 19. saj. II poole olusid, viidates armulaualiste arvu kasvule sel ajal. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest kirikuriistade kogust.

Arvele võetud 25.09.1997.

Materjal: valge metall.
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, kullatud seest.
Dateering: annet. 1872
Mõõtmed: h 37,8 cm, l koos sangaga 25 cm, jalami d 12,7 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Jalamile graveeritud tekst: "Kirche zu Rappel 1872"
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kannu kehal suured horisontaalsed rebendid ja augud. Ülemist rebendit on tinutatud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kann on restaureerimata, kuigi kartoteegimärkmete järgi oli ese 1997 restatureerimisel ERM-i restauraatori Rein Olli ja hiljem restauraator Jaan Märssi käes.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane