Mälestise nimi Kuljused (rihmaga)

Kunst, Materjal, Metall, Nahk, Objekt, Kell, Märgukell.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega tarbeese 19. või 20. sajandist. Kuulub Vaekülast pärineva Aksel Kello hobuseriistade kollektsiooni, reg-nr-d 2416–2459.

Muinsuskaitse all alates 13.02. 1996.a.
Aksel Kello oli Vaekülas elav talumees kes pidas eluaeg ilusaid hobuseid ja korjas hobuseriistu milledest tal oli hea kollektsioon. 1980. aastate algul müüs ta osa kollektsioonist kolhoosi esimehe E.Erilti kaudu Ed.Vilde kolhoosile . Kollektsioon läks Rägavere mõisale, pärast mõisa müüki aga Sagadi mõisasse (teave pr Ilme Post).

Dateering: 19.saj. lõpp või 20.saj. algus
Mõõtmed: rihma pikkus 104 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): pandlakujundus eriline.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Nahast rihma küljes on 14 kuljust. Pannal valgest metallist. Pandlakujundus eriline.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane