Mälestise nimi Gobeläänpilt "Start"

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega dekoratiivese 20.saj. algusest. Komplekti kuulub kolm tikitud pilti reg nr 2582 - 2584.

Ajalugu

Ostetud Tallinna omaaegse peaarhitekti Dimitri Brunsi käest, kelle emale need kuulusid. Brunside kodu asus Riias.
Muinsuskaitse all alates 13.02.1996.a.

Autor, valmistamise koht: pärineb Riiast
Dateering: 20.saj. algus
Mõõtmed: 15,2 x 5,2 cm
Märgid (meistrimärgid): paspartuul tekst :Woven in pure silk by Thomas Stevens, Stevengraph Works, Coventry
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kolmest pildist koosnev komplekt, biidermeierraamiga. Tikitud pildil ratsanikud maastiku taustal Originaalpaspartuu tekstiga: The Start ja Woven in pure silk by Thomas Stevens, Stevengraph Works, Coventry. Raam biidermeierstiilis.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane