Mälestise nimi Altarivõre kate neljas osas, 20. saj. I pool (kalev, siidnarmad)

Kunst, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Altarivõre kate (neli osa) on kultuuriloolise väärtusega liturgilised tarbeesemed, mis moodustavad osa enne II maailmasõda kasutatud kirikutekstiilide kogust.

1944.a viidud Rootsi ja tagastatud 2002.a aprillis Rootsi Ajaloomuuseumi poolt

Materjal: kalev.
Dateering: 20. sajandi I pool
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): S:T MIKAEL, REVAL, NR 22.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tõenäoliselt altarivõre katetena kasutatud ristküliku kujulisi tekstiile on kokku neli; valmistatud 20. saj. I poolel. Esemed on valmistatud punasest kalevist, ääristatud kolmel küljel siidnarmastega. Tikand jm kaunistused puuduvad. Esemete ääristamine kolmel küljel narmastega teeb veidi kaheldavaks tekstiilide funktsiooni, kuid nende arv ja mõõdud viitavad siiski nende funktsioonile altarivõre katetena. Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane.