Mälestise nimi Ikoon "Ülestõusmine põrguhauda laskumisega kaheteistkümne pühaga" kahe pühakuga, 20.saj. algus (tempera, puit)
Mälestise vana number k-7

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon.

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19. saj lõpp või 20. saj algus
Mõõtmed: u 35 x 31 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): põletusjäljed ikooni vasakul serval allosas ja keskse süžee paremal ülaosas.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): ikooni keskosas on kujutatud Kristuse surmavalda laskumist ja ülestõusmist, lisatud veel Kristuse kannatusloostseenid: taganutmine ja Kristus ristil (vasakus ülemises nurgas) ning (üleval, keskosast paremal) Kristust piinariistadega vihjates armulauale. Sarnase ikonograafiaga on samas palvelas ikoon reg nr. 27360. Keskosa ümbritsevad suurpühad (vasakult paremale): Neitsi Maarja sünd, tema templisseviimine, rõõmukuulutus, Kristuse sünd, tema viimine templisse, Kristuse ristimine, Kristuse muutmine, sissesõit Jeruusalemma, Kristuse taevasseminek, Vana Testamendi Kolmainsus, Jumalaema uinumine, ristiülendamine.