Mälestise nimi Ikoon "Evangelist Johannes" ikonostaasil, P.M.Sofronov, 1926 või 1927 (tempera, puit)
Mälestise vana number k-23

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon.

Mälestise tunnus

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist. Frolovi koolkonnast pärineva ikoonimaalija P. M. Sofronovile atribueeritud ikoon.

Tehnika: temperamaal.
Autor, valmistamise koht: P. M. Sofronov
Dateering: 1920 -ndate II pool
Mõõtmed: u 105 x 48 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): punases tuunikas ja rohelises himationis täisfiguurina kujutatud Püha Apostel Evangelist Johannes hoiab kaetud parema käe peal Evangeeliumi ja vasakuga toetab seda. Kuldne nimbus on üleminekuga - pea pool rohekas, millest kumab läbi polümendi punakas toon. Johannes, Jaakobus Vanema vend, kalur Sebedeuse poeg oli Jeesuse üks esimesi jüngreid.