Mälestise nimi Rist, 20.saj. I pool (tempera, puit)
Mälestise vana number k-57

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Kunstiväärtuslik näide vanausulistele omasest sakraalesemest. Ilmselt seotud G. J. Frolovi koolkonnaga.

Aruanded

Aruanne. 1. Ikoonide "Maarja kuulutus", "Nikolai Imetegija" ja "Dnepri Jumalaema" restaureerimise aruanne; 2. Ikonostaasi peal asetseva risti ja armulauaristi restaureerimise aruanne. Tallinn 2009. (MKA arhiiv)

Tehnika: temperamaal.
Autor, valmistamise koht: G. Frolov
Dateering: 20. saj I kolmandik
Mõõtmed: 82 x 46,2 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust ristile on maalitud omakorda rist, millel on kujutatud ristilöödud Kristust. Kristuse pea on langenud paremale õlale. Risti ülemisel põikpuul lendlevad kaks inglit kaetud kätega. Risti tipus on kujutatud Kristuse käeta loodud püha palet. Maalistiili silmas pidades võiks autorlust otsida Frolovi töökojast ja õpilaskonnast.