Mälestise nimi Altari ja kantslikatete komplekt (antependium, altaripiibli puldi kate, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate, koorirõdu puldi kate), 19.saj. lõpp–20.saj. algus (plüüs, linane kangas, aplikatsioon, tikand (samet, siid, kuldbrokaatkangas, metall-lõngad), b

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Komplekt on omaaegse kirikusisustuselemendina näidiseks 19. saj. lõpu või 20. saj. alguse kunstkäsitööst.

Komplekt on muinsuskaitse all alates 2006. a.

Materjal: plüüs, samet, siid, kuldbrokaat, linane riie, metallniit, brokaatlõng.
Tehnika: aplikatsioon, tikand, narmad.
Dateering: 19. saj. lõpp või 20. saj. algus
Mõõtmed: altarikate 205 x 100 cm, altaripiibli puldi kate 116/82 x 65 cm, kantsli puldi kate 96 x 65 cm, narmad 7 cm; kantsli ääre katte laius 23 cm, narmad 7 cm; koorirõdu puldi kate 98 x 74,5 cm, narmad 4,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Liturgiliste tekstiilide komplekt on värvilt punane ja ehitud kuldsete ning punaste aplikatsioonide ning tikanditega. Komplekt koosneb viiest osast: altarikate, altaripiibli puldi kate, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate ja koorirõdu puldi kate. Altaripõll on kaunistatud tikitud aplikatsioonristiga, kantslipõllel on Kristuse monogramm (ristatud tähed XP ning kahel pool neid A ja Ω).