Mälestise nimi Kalmistu
Ajutise kaitse alla võetud 29.06.2006

"Ajutise kaitse alla võtmine" peadirektori 29.06.2006 käskkiri nr. A-21 Kuupäev: 29.06.2006
"Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kultuurimälestiseks olemise lõpetamine" Kultuuriministri käskkiri 18. dets 2006 nr 383 (RTL, 28.12.2006, 92, 1720) Kuupäev: 18.12.2006

Arheoloogia, Matmispaigad, Kalmistu.

18. sajandi külakalmistu.

Kirjeldus

Kalmistu paikneb üksikute vanade puude ja võsaga kaetud 3-l kuni 2 m kõrgusel künkal. Kalmistu alale on kaevatud erineva suuruse ja sügavusega kaevikuid ning auke. Küngaste idaküljel vana maakividest karjaaed.
Lõunapoolseimal künkal, maja vundamendi augu kaevamise käigus, paljastusid ca 60-70 cm sügavuses hästisäilinud inimskeletid.

Asukoha kirjeldus

Paikneb Pärnu maakonnas, Takuranna vallas, Tahkuranna külas, Võtsiranna kinnistul. Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 151 km-l, 800 m maanteest läänes, vahetult rannikul.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt "Kultuurimälestiseks tunnistamine ja kultuurimälestiseks olemise lõpetamine" Kultuuriministri käskkiri 18. dets 2006 nr 383 (RTL, 28.12.2006, 92, 1720).
Vt KKT Lisa 1.