Mälestise nimi Maal "Kristus ristil", C.S.Walther, 1854 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1984. a.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: C. S. Walther
Mõõtmed: vm. 205 x 170 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Signatuur on maali alumises paremas nurgas: "C. Walther. p. 1854".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Carl Sigiesmund Walther (1783 - 1866) oli Saksamaal Dresdeni Kunstiakadeemias õppinud baltisaksa kunstnik, kes saabus Eestisse 1812. a. ning töötas peamiselt portree- ja altarimaali alal. Maalil on kujutatud Uue Testamendi evangeeliumide põhjal ristilöödud Kristus, keda leinavad tema ema Maarja koos jünger Johannese ning veel kahe Maarja-nimelise naisega.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane