Mälestise nimi Karikas, annetatud 1929 (hõbe)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Karika vorm on iseloomulik 20.saj. algupoolele. Tegemist on kirikule edasi annetatud auhinnakarikaga, mida on kasutatud armulauakarikana. Ajaloolist väärtust lisab annetustekst.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 2007. a.

Materjal: hõbe.
Tehnika: graveeritud, trugitud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Richard Lange
Dateering: 20. saj. I pool, annetatud 1929. a.
Mõõtmed: h 24,5 cm, kupa ø 9,7 cm, kabja ø 8,7 cm
Märgid (meistrimärgid): Karika välisserval on hõbedamärgid: meistrimärk R. LANGE, hõbedaproov 875 ja Eesti Vabariigi märk lõvi ovaalis.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Karikale on graveeritud tekst: "Hoolsamale linnukasvatajale Eesti Soome Tööstus Kaubandus a/s "Estka" asutajate poolt VII näitus-mess Tallinn 1929.".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Richard Lange oli Tallinna juveelimeister, kes oma töökoja rajas 1903. a. 1934 jätkas tema poeg tegevust sama meistrimärgi all.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane