Mälestise nimi Piibel, W.Gläseri trükikoda, Tartu, 1868 (trükis, sametköide, messingpanused)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine kultuurilooväärtuslik ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega köites trükis 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 113

Materjal: paber, samet, messing.
Tehnika: trükitud, köidetud (sametköide), kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: W. Gläseri trükikoda, Tartu
Mõõtmed: ca 25, 8 x 19, 5 x 7 cm, krutsifiks 14, 7 x 9, 7 cm, lukkumiklambrid 3, 4 x 2, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kinkekirje tindikirjas (leht olnud kleebitud esikaane siseküljele, nüüd lahtine): See Jumala sõna raamat sai Kihelkonna kirikule Kihelkonna kogoduse poolest aastal 1883 Talwe kuu 10 pääwa mälestuseks kingitud, sest sell pääwal ja aastal pühitseti meie usupuhastaja Dr Martin Luther’use neljasajast sündimise pääwa. See raamat sai Tartus walmistatud ja maksis 32 rubla. Õppetaja oli Ludwig Masing. Abikassa heaks korjati 260 rubla. Kiriko wöörmündri herraks oli: E. von Ruckteschell. „Jumala sõna jääb igaweste“
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, esikaas tugevasti pleekinud, panused oksüdeerunud, osaliselt lahti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): panused (krutsifiks, keerubiga nurgised, viinapuulehe kujulised lukkumiklambrid) pressitud, lukkumišarniirid siledad