Mälestise nimi Tukukott, 18. saj? (puit, nahk, metall)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Nahk, Objekt, Sakraalese, Annetustarve, Tukukott.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooväärtuslik ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kiriklik tarbeese 19. sajandist

Nahast korjanduskott pika puitvarrega

Materjal: nahk, raud, puit.
Tehnika: sepistatud, õmmeldud, treitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: tõenäoliselt 19. sajandi II kolmandik (umbes 1843)
Mõõtmed: kogupikkus 145 cm, puitvarre pikkus 121 cm, suudme Ø 15 cm, koti pikkus 20 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, kelluke kadunud, tekstiilümbris hävinud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pikk puitvars treitud, algselt on kella juurde kuulunud kelluke graveeringuga Huene 1843 P. S. B.; annetajaks Johanna von Huene 1843 (kirikukroonika järgi, vt. stud. Saaremõts. Kärla kihelkond. Kiriklike mälestusmärkide registreerimistöö. 1929. TÜ raamatukogu F 55 nim. 3 s. 91, lk. 40). Samas üliõpilastöös ka teave teisegi – väiksema (kõrgus 18 cm, Ø 11 cm, varre pikkus 150 cm) ja vanema (graveering kellukesel: E. H. L. 1700; kroonikaandmeil annetatud Elisabeth Lode poolt 1700) tukukoti kohta