Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, Venemaa, 19. saj algus (messing, hõbetatud)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega valgusti historitsismiajast 19. sajandist

Kahe kaarja haaraga laualühter, haaraosata – rõõnemotiividega kaunistatud küünlajalg

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 75

Kirjandus

H. Kjellin. Die Kirche zu Karris. Lund, 1928, lk. 137: Zwei zweiarmige plattierte Altarleuchter, „von einem früheren estnischen Gemeindemitgliede aus St. Petersburg gesandt“ (Inv.-Verz. 1916)

Tehnika: pressitud, valatud, hõbetatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö, Venemaa (Peterburi)
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus (haaraosata) 31 cm, küünlapesa Ø ca 7, 5 cm, jalami Ø ca 15, 7 cm
Märgid (meistrimärgid): jalami serval (pooleldi loetav) vabrikutempel: M. B. AЛO
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti oksüdeerunud, hõbetis kulunud, jalami serv mõlkis, varredetailid veidi lõtkes, haaraosa asukoht teadmata
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Karja koguduse 1926.a. inventaariumis: 2 kaheharulist altari lühtert, ühe koguduse liikme kingitus Peterburist.

Paarik (varreosa kõrgus ca 31, 2 cm, jalami servas samasugune vabrikumärk, kui teisel,; oksüdeerunud, rasvataldrik keskelt kummis) eksikombel muinsuskaitseregistrist välja jäänud. Kaks samasugust laualühtrit (reg. nr. 28509-28510) ka Saaremaa Jaani kirikus.