Mälestise nimi Kantslipuldikate, 19. saj lõpp või 20. saj algus (samet, metallaplikatsioon, narmad)

Seisund: asukoht tuvastamata

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikutekstiiliese 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest.

Kirjeldus

Punasest sametist kantslipuldikate, mida on kaunistanud aplikatsioonina suur rist ja selle all viinamarjalehed tikitud väädil, väädi keskel lehv.

Muinsuskaitseametis arvel alates 2003. aastast.

Materjal: samet, metall, kardpael.
Tehnika: tikand.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19.saj lõpp - 20.saj algus
Mõõtmed: pikkus 54 x 39 cm, laius 68 cm (narmasteta 59 cm)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Samet kulunud (mardikkahjustused), määrdunud, vooder rebenenud, kardnöör, -narmad ja messingplekist elemendid oksüdeerunud, kardnöör osaliselt lahti, rist puudub.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.aasta kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr 128.