Mälestise nimi Tornikell, Bergholtz Klockgjuteri, Sigtuna, Rootsi, 1990 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui lihtsa kujundusega kirikukell, 20. sajandist, ruhnurootslaste annetus kunagisele kodukirikule

Nüüdisaegne kirikukell annetuskirjega ja Jeesuse monogrammiga

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud, treitud.
Autor, valmistamise koht: Bergholtz Klockgjuteri, Sigtuna, Rootsi
Mõõtmed: kõrgus ca 46 cm, löögiringi Ø 48, 2 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): küljel reljeefne tekst: GÅVA GENOM RUNÖBOR I SVERIGE A. D. 1990. Firmamärk (ovaalis): BERGHOLTZ KLOCKGJUTERI 1990 SIGTUNA. Teisel küljel: ülal: RUNÖ KYRKA (Jeesuse monogramm tähtedega A ja W) FÖR OSS OCH VÅRA FÄDER.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kellakorpus seest treitud, tõenäoliselt taotledes vana Nikolaus-kella (reg. nr. 28564) häält. Paikneb teraskiigel (Rootsi firma SKF). Torni avariilisusest tingitud ohtliku resonantsi tõttu lõpetati 1999 helistamine kiigelt