Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, Svenska Metallverken, Rootsi, annet. 1912 (messing, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti 20. sajandist, kuulub kiriku algsesse sisustusse, mälestusmärk ruhnurootslaste tihedaile kultuurisidemeile Rootsiga

S-kujulise konsoolhaara ja ümmarguse profileeritud seinaplaadiga lühter kolmele küünlale

Lõunasammastikul (ida poolt I)

Ajalugu

kuulub (koos ülejäänud seitsme samasuguse seinalühtriga, reg. nr. 28570-28576) kiriku algse sisustuse hulka, olles Rootsist annetatud pühitsemisepäevaks 1912
Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 282: 1

Tehnika: trugitud, valatud, kullatud, graveeritud, monteeritud.
Autor, valmistamise koht: Svenska Metallverken, Rootsi
Dateering: umbes 1912
Mõõtmed: seinaplaadi Ø ca 26, 5 cm, konsoolhaara pikkus ca 24, 5 cm, haaraosa laius ca 35 cm (rasvataldrikuteta), keskmise rasvataldriku Ø 6, 9 cm, külgmiste rasvataldrikute Ø 6, 2 cm, küünlapesa kõrgus (poldita) ca 5, 3 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinaplaadi allservas graveeritud annetuskirje: Skänkt af Svenska Metallverken till Runö nya kyrka år 1912
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kullatis kulunud, veidi oksüdeerunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): alusplaat ja konsoolhaar markeeritud numbriga 5; ühendatud sõrmtapiga. Tagasihoidliku akantusmotiiviga S-kujulise konsoolhaara küljes haaraosa küünlapesadega kolmele küünlale (küünlapesad balustrikujulised, rasvataldrikud kausjad, keskmine põhjarandiga, valatud; külgmised - trugitud)