Mälestise nimi Jesu Lif. En Julgåfva för Kristliga Familjer af Heinrich Hofmann (mapp üheteistkümne litoga). Stockholm, 1885 (paber, trükk)

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Graafika.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tuntud saksa kunstniku Heinrich Hofmanni teoste litod historitsismiajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega mapis 19. sajandist

Kirjeldus

Sümbolistliku kujundusega mapp Heinrich Hofmanni maalide algselt kaheteistkümne reproduktsiooniga (Jesu Lif. En Julgåfva för Kristliga Familjer. Tolf Teckningar af Heinrich Hofmann)

Materjal: paber, lederiin.
Tehnika: trükis.
Autor, valmistamise koht: R. Blaedel & Co, Stockholm
Dateering: 1885
Mõõtmed: mapp 48, 6 x ca 33, 5 cm; leht: 47, 6 x 31, 6 cm, kujutis ca 30, 5 – 31 cm x 22, 2 – 22, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): lehe allservas teose nimi ühes vastava kirjakohaga ning kirjastajaandmed: R. Blaedel & Co., Stockholm, 1885. Mapi esikaane alumises vasakus nurgas trükituna kunstniku initsiaalid: ES
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): mapp kulunud, pleekinud, parandatud; puudub leht nr. 1 (Ingli rõõmukuulutus)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pildid: paber, trükk; mapp: lederiinköide, paber, trükk
mapi esikaas kujundatud taevase Jeruusalemma motiiviga, siseküljel peenemustrilises kullatisega värvitrükis vooder; mapis reprod Heinrich Hofmanni teostest: Ingli rõõmukuulutus puudu), 2. Jeesus vanematekodus, 3. 12-aastane Jeesus templis, 4. Jeesus Marta ja Maarja majas, 5. Jairuse tütar, 6. Laske lapsukesed minu juurde tulla, 7. Jeesus puhastab templi, 8. Jeesus Ketsemanis, 9. Jeesus Kolgata teel, 10. Haudapanemine, 11. Jeesus ilmub jüngritele Emmause teel (vt. foto vasakul), 12. Palvus