Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, 19. saj (pronks, valatud, tsiselleeritud)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega valgusti historitsismiajast 19. sajandist

Eklektiline laualühter kolmele küünlale

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 27

Tehnika: valatud, monteeritud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi viimane veerand
Mõõtmed: kõrgus 34, 7 cm (kõrgus haaradeta ca 24 cm), laius ca 21, 6 cm, küünlapesa Ø 4, 2 cm, põhja Ø ca 11 cm, jalami laius ca 16, 2 x 16, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, määrdunud, kullatis kulunud, haarad kergelt paindes, kristallripatsid puudu, keskmest ehisdetail puudu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): haarad arabeskse kujundusega, ümmargune jalam kolme ovaalse reljeefse profiilpeaga toetub kolmele linnuküünistega jalale, haaraosa keskmes on tõenäoliselt olnud plastiline ehisdetail (kujuke), rasvataldrikuis olevad avad (à 5 tk.) viitavad algselt olnud kristalltilgutitele.
Samasugune kui laualühter reg. nr. 28670