Mälestise nimi Krutsifiks, 19. saj lõpp, pseudogootika (tsink, figuur pronks, kullatud, valatud, monteeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese 19. sajandi lõpust

Pseudogootipäraselt kujundatud altarikrutsifiks

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 29

Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp
Mõõtmed: kogukõrgus 96, 5 cm, jalami põhi 19 x 15, 5 cm, rist 73, 8 x 30, 7 cm, figuur ca 27 x 20 cm, nimesilt ca 3, 8 x 6, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ristilöödu pea kohal nimesilt: INRI
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis kulunud, rist logiseb, pragu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): jalam risttahukakujuline; risti otstes ristlillikumotiiv; figuur ja nimesilt kinnituvad ristile mutri ja poldiga.

Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka - 1875.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 68