Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", 20.saj.algus (õli, puit)
Mälestise vana number A 23

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon.

Mälestise tunnus

Ikoon on näide 19. saj. lõpu - 20. saj. alguse juugendstiilist mõjutatud portreelisest ikoonimaalist.

Muinsuskaitse all alates 2009

Materjal: puit, õli, kips, pronksvärv.
Tehnika: õlimaal, graveeritud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: Arvat. V. Vasnetsovi koolkond, Venemaa
Dateering: 20. sajandi algus
Mõõtmed: H 710, L 570, S 35 mm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Raam nikerdatud, kipskaunistustega ja pronksvärviga värvitud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja („Господь Вседержитель”) poolfiguur traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt. Kristuse nimbusel paiknevad kreeka tähed OωN, mis sümboliseerivad sõna ”See, kes on” või ”Olev” (2 Mo 3, 14 jg). Vasakus käes hoiab Ta avatud evangeeliumiraamatut, mis vahendab vaatajale kirjakohta Johannese evangeeliumist: “Minu käsk on see: armastage üksteist, nagu mina olen armastanud teid! Ei ole olemas suuremat armastust kui see, et keegi annab elu oma sõprade eest.” (Jh 15, 13).
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane