Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja aujärjel", H.Aav, 1902 (õli, lõuend)
Mälestise vana number 11. III 22 k-13

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Kultuuriloolise väärtusega ja pühendustekstiga Hermann Aava maal 1902.aastast, mis järgib 20. saj. alguses vene õigeusu kirikus levinud akadeemilist sakraalmaali suunda.

Asub altaris.

Kaitse alla võetud 04.08.1987. aastal.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: H. Aav
Dateering: 1902. a.
Mõõtmed: vm. 123,5 x 61,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Raami ristpuul on kirjutatud pliiatsiga tekst: Kuju valmistanud 1902. aastal Vana-Vändra kiriku altaritaguse kuju järge tolleaegne nimetatud koguduse preester Herman Aav ja nüüd annud minu korraldusse Soome Peapiiskop Herman – 19. V 1939. a. Ülempr. W. Ristkok.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): -, Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.