Mälestise nimi Voore mõisa rehi, 19.-20.saj.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Rehi, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Rehi, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Väikese 18.sajandist pärineva mõisaansambli majandushoone näide.

Kirjeldus

Historitsistlik, krohvimata maakivihoone. Kaetud kelpkatusega. Keskel, eelnevaga risti, veidi madalam viilkatusega hooneosa., mille alt ümarkaarne sissepääsuava markeeritud paekividega. Viiluväljas suur ümaraken, selle kohal ehitusdaatumiga kivi. Säilinud on maakivi osa külgseinad ja katus, otsaseina ukseava varisenud. 2011 on varisenud osa hoonest- katus, otsasein ja üks küljesein. Olemasoleva (varingust puutumata jäänud) küljeseina müürid on konserveeritud ja kaetud eterniitplaadiga.

Ehitatud 20.sajandi algul.

Lisatud skeemil.